Despre
Despre trupa si componentii acesteia
     
 

TAVI (Octavian Dobrota) - TENOR

MARIUS (Marius Olteanu) - TENOR

MIHAI (Mihaita Radu) - BAS

***

Formatia DISTINTO reprezinta primul proiect pop-opera din Romania si unul dintre putinele din lume de acest fel. Infiintata in anul 2005 si fiind alcatuita din Octavian Dobrota (tenor), Marius Olteanu (tenor) si Mihai Radu (bas), a cunoscut succesul inca de la lansarea in showbiz in anul 2007, dar recunoasterea a venit cu adevarat o data cu concertele sustinute in deschiderea spectacolelor lui Julio Iglesias de la Cluj si Iasi, fiind, de altfel si singura formatie pe care marele artist a acceptat-o in 50 de ani de cariera.
In 2009, formatia DISTINTO lanseaza primul album din cariera, in cadrul Festivalului de la Mamaia. Albumul poarta numele formatiei, "DISTINTO", si este primul in genul pop-opera din Romania. De asemenea, la lansarea albumului a fost prezent si celebrul interpret Francesco Napoli, care a tinut sa fie prezent pentru a sustine formatia atat la conferinta de presa, cat si in cadrul recitalului cantand o versiune pop-opera a celebrului hit al anilor ’80, „Balla” alaturi de cei 3 tenori romani.
Seria colaborarilor spectaculoase continua, DISTINTO avand ca parteneri de scena artisti recunoscuti international ca : sopranele Felicia Filip, Ianna Novac si Daniela Vladescu, dar si Francesco Napoli, Adrian Romcescu, Nicola, Ana Lesko si multi altii.
In anul 2010, formatia Distinto trece printr-o schimbare de imagine, devenind un trio de tenori, drumurile despartindu-se de cel de-al patrulea membru, Misha. De fapt, aceasta este si schimbarea definitiva in care cei 3 tenori au ales sa continue sa performeaze pe cele mai importante scene pana in prezent.
In anul 2011, formatia DISTINTO, formand o echipa redutabila alaturi de soprana Ianna Novac si de Anthony Icuagu, castiga Televotingul la Selectia Nationala Eurovision Romania cu melodia „Open your eyes” compusa de Cristian Faur.
In 2012, formatia DISTINTO primeste premiul "VOCI DE AUR" in cadrul Galei Celebritatilor din Romania.
Tot in 2012, alaturi de compozitorul si interpretul Adrian Romcescu, piesa „Nu vreau sa te pierd” se claseaza pe locul 4 in Top Romanesc la sectiunea Piesa Anului, top organizat de Radio Romania Actualitati.
Invitati sa cante in majoritatea Galelor de premiere din Romania si colaborand cu cele mai importante teatre lirice, cum ar fi Opera Nationala din Bucuresti, teatrele de opera din Constanta, Brasov, Craiova, dar si cu Filarmonicile din Bucuresti, Pitesti, Brasov, Craiova, Satu Mare sau Botosani, formatia DISTINTO sustine o serie de concerte memorabile pentru publicul iubitor de muzica clasica si crossover. De asemenea, sunt invitati sa cante in recital in cele mai importante festivaluri din Romania: Mamaia (2008, 2009, 2010), Callatis Mangalia(2008, 2009, 2010), Romanian Music Awards Craiova (2010), Romanian Top Hits Bacau (2011), „George Grigoriu” Braila (2012), „Crizantema de Aur” Targoviste (2013).
In primavara anului 2014, DISTINTO lanseaza single-ul "Aripi sa zbori". Mesajul piesei este adresat tuturor celor îndragostiţi: când te simţi abătut şi amintirile te ţin prizonier, dragostea este cea care te va elibera şi-ţi va da "Aripi sa zbori".
In toamna anului 2014, formatia DISTINTO porneste in turneul national "Cu dragoste, Distinto", avand-o ca invitat special pe Ianna Novac, turneu care a fost sustinut in cele mai importante orase ale tarii.
In ianurie 2016, Distinto, lanseaza "Luna", o piesa de iarna compusa de Mihai Alexandru, care beneficiaza si de videoclip, care vine sa confirme stilul pop-opera, un stil pe care Distinto l-a impus pe piata romaneasca si cu care a cucerit publicul, stil muzical care astfel a inceput sa fie promovat in ultimii ani si de concursurile de talente precum Romanii au talent, Vocea Romaniei sau X-Factor.
In 2017, DISTINTO lanseaza albumul "10", album care marcheaza aniversarea a zece ani de existenta pe piata romaneasca a trupei DISTINTO si, implicit, a genului pop-opera. Albumul contine 13 lucrari: melodii proprii, arii de opera, evergreen-uri sau piese traditionale reprezentative ale catorva tari interpretate in maniera unica, pop-opera. Albumul continua traditia inceputa in urma cu zece ani si este dedicat tuturor celor care au crezut, au sprijinit si au fost alaturi de DISTINTO.

 

 

 

     

 

Toate drepturile rezervate © 2009-2017 dmg